Na haar afstuderen aan het AKV/St Joost in 2015 is Hofland werkzaam als autonoom beeldend kunstenaar.

Haar werk beweegt zich tussen enthousiasme en bewondering voor de natuur en anderzijds een melancholie vanwege de vergankelijkheid van alles wat daarin ontstaat en onophoudelijk voorbij gaat.

Deze interesse voor de natuur is ontstaan door de plek waar zij is opgegroeid. Namelijk op het natuurgebied de Oude Buisse Heide, waar haar vader beheerder was. De schijnbare onuitputtelijke diversiteit van vormen en kleuren heeft Hofland altijd al geboeid, maar met de tijd heeft ze ook steeds meer bewondering gekregen voor de vergankelijkheid.

Tegelijkertijd ontstaat er steeds meer kennis en aandacht voor de waarde van de natuur. Voor een duurzamere wereld, is het belangrijk dat hier aandacht voor blijft. Kunst is een bijzonder middel om mensen gevoelig te maken voor de schoonheid en beschermwaarde van natuur. Natuur is voor Hofland onderwerp en materiaal tegelijk. Met haar werk wil ze schoonheid en waarde van wat groeit in ons landschap laten zien.